Aardbeienkaviaar

Aardbeienkaviaar

Aardbeienkaviaar

Ingredienten

Voor 4 Personen:

– couscous
– 200g aardbeien
– vanillesuiker
– 4 eieren

Bereidingswijze

Kook de couscous in het vocht van de door een fijne zeef gewreven aardbeien. Breng de gegaarde couscous op smaak met wat vanillesuiker. Serveer in een ei.

Extra Informatie

Dit Recept komt uit Aardbeien, Verleidelijk Lekker van Stefaan van Laere.
Met toestemming van Davidsfonds Uitgeverij.

 

Inhoud:

Wat maakt de verleidelijke aardbei zo uniek en anders dan andere vruchten? En welke culinaire troeven heeft de bloedrode en bloedmooie vrucht in haar mars?

Aanraken mag. De aardbei toont zich in dit boek van haar allerlekkerste kant. De Vlaamse topchefs Lieven Lootens en Paul Rapati en de Nederlandse topchef Hein Willemsen en patissier Jos van Velzen geven met veel liefde hun meest verrassende recepten met aardbeien prijs. Met hen tovert u stap voor stap een origineel aardbeiengerecht op tafel.

Kijken mag uiteraard ook. De al even verleidelijke foto’s van meester-fotograaf Philippe Debeerst laten de aardbei zien zoals ze op haar best is.

In Aardbeien. Verleidelijk lekker vindt u ook alle leuke faits-divers over de -zeshonderd !- verschillende soorten aardbeien, boeiende achtergrondinformatie over de herkomst van deze sappige vrucht, haar doorbraak in de Lage Landen, haar reputatie en de finesses van het kweken. Een ode aan de ‘leading lady’ onder de rode vruchten!

STEFAAN VAN LAERE schrijft voor magazines, kranten en literaire tijdschriften. Bij Davidsfonds Uitgeverij verschenen van hem de thrillers Botero, Tango mortale en Koudvuur. En ook Jenever. Van korrel tot borrel over een andere culinaire ontdekking.

Gebonden
ca. 160 p.
Formaat 17 x 25 cm
Verschijnt in maart 2006
ISBN 90 77363 12 2
NUR 441
Prijs € 19,95